Vinnergi AB menssäkrar alla sina kontor

Vinnergi AB menssäkrar alla sina kontor

I början av oktober började det trilla in beställningar i webbshopen från olika orter till företaget Vinnergi. Något som efterhand gjorde oss väldigt nyfikna. Vi hörde av oss och fick tag på Josefine Lindersson, HR-administratör.

Hej Josefine! Först och främst, kan du berätta kort vad Vinnergi gör?

Vinnergi-koncernen utvecklar säker och hållbar samhällsinfrastruktur inom telekom, energi och fastighet. Koncernen består av tre företag: teknikkonsultbolaget Vinnergi, mjuk- och hårdvarubolaget Bitvis och rekryteringsbolaget Tech Talents. Koncernen är värderingsstyrd och delvis medarbetarägd, tillsammans är vi idag ca 550 medarbete på 25 orter runt om i landet. För oss är framtidens smarta samhälle mer än bara teknik; det handlar om hur digitalisering, övergången till grön energi, förbättrad kommunikation och effektivare infrastruktur kan förbättra människors livskvalitet.

Ni är mitt uppe i att menssäkra hela landet verkar det som. Vart hamnar boxarna som ni beställer? 

Ja exakt, nu ser vi till att alla våra 25 kontor, från Luleå i Norr, till Malmö i söder ska erbjuda gratis mensskydd, med målet att ha det på plats innan årsskiftet.

Med målet att inspirera andra att ta tag i frågan om menssäkerhet: Vem tog initiativet till att menssäkra hos er och vad hände steg för steg?

Initiativet kommer i grunden från några av våra medarbetare, som så mycket annat i vår verksamhet. Vi hoppade direkt på och tog förslaget vidare då våra kvinnliga medarbetare inte ska behöva känna en osäkerhet på sin arbetsplats, eller för den delen behöva ta tid från sitt arbete för något så fundamentalt som hygien. För oss är det självklart att erbjuda mensskydd på våra arbetsplatser och att vi tar hänsyn till grundläggande behov hos alla våra medarbetare, oavsett kön.

Stort tack Josefine för att du är med och inspirerar andra till att menssäkra. Tillsammans menssäkrar vi Sverige!

Offert Shop