Menssäkrad

Menssäkrad ägs av World Period Group AB. Bakom företaget står två systrar, Terese Lann Welin och Jennie Lann. Affärsidén bidrar till ett öppet och hållbart samhälle då World Period Group AB arbetar aktivt mot 3 av de 17 globala målen. Visionen är att rättigheter kopplade till mens ska bli norm, vilket indirekt bidrar till alla Agenda 2030s viktiga mål.

Menssäkerhet är inte en övergående trend utan en ny samhällsnorm. Menssäkrad hjälper till genom att underlätta för företag och organisationer att ta steget helt enkelt.

Visionen är att rättigheter kopplade till mens ska bli norm.

Terese Lann Welin

CEO

Jag har länge arbetat med mens som rättighetsfråga och 2017 så grundade jag Menssäkrad som kampanj. 2020 startade vi företaget. 

Menssäkerhet är en rättighet och inte ett mervärde. Det är en milstolpe för en jämställd och jämlik värld. Mensskydd är precis som toalettpapper ett basalt behov, men skam och tabu har gjort att vi inte sett det som det tidigare. Nu när vi vet bättre så kan vi rätta felet. Det är dessutom väldigt enkelt.

Ta kontakt med mig: terese@menssakrad.se

Jennie Lann

CMO

Vi skapar förändring genom snygga och hållbara produkter som utmanar nuvarande normer och skapar nya. Tänk när ingen längre behöver känna sig otrygg pga en plötslig mens och jag kan ta de mensskydd jag behöver inne på vilken toalett som helst. Då är vi i mål! Fram tills dess ser vi oss som rebeller, en fantastiskt roll att kunna ta tack vare den gedigna kunskap som finns inom teamet.

Ta kontakt med mig: jennie@menssakrad.se

 

Hanna Hellström

Logistics

Från att jag praktiserade på My Period Is Awesome 2018 har jag vetat att det är med mens jag ska jobba. Efter praktiken blev jag anställd och drev ett informationsprojekt, jag var med och lanserade Menssäkrad på Bokmässan 2019 och jag var med när Menssäkrad gick från kampanj till bolag. Den resan jag gjort tillsammans med My Period Is Awesome, Menssäkrad och hela teamet är på topp tre-listan av viktigaste saker som hänt mig. Hade någon sagt till mig när jag var 14 år att jag skulle jobba med mens hade jag aldrig trott på det. Men här är jag och har det absolut roligaste jobbet i hela världen! 

Ta kontakt med mig: hanna@menssakrad.se

Thomas Huxley 

CTO

When Menssäkrad first told me of their mission, and that they wanted me to be involved, I could not say no.

It’s an absolute privilege to be a part of a hard-working team who are helping to remove stigma, promote inclusion and equality, and improve the lives of menstruators. Seeing the results of our work with our clients and the positive reactions they receive is a rewarding experience. It’s also the reason why everyone should have menstrual protection, not just in their home, but in their workplace too. Everyone can be a part of this new norm, and with Menssäkrad it’s simple.

 

Snacket i media

“Där behöver svenska företag menssäkras”

“Därför satsar JM på menssäkring”

“Nu är mens på agendan. Slut på hysch hyschet.”

“Mensskydd en självklarhet”

“Får du mens finns ingenting”

“Dagens unga ställer helt andra krav”