Skyddsrond med mens-
perspektiv

Som skyddsombud är ditt jobb viktigt för medarbetarna. Det är du som ställer krav och ser till att arbetsgivaren erbjuder en trygg miljö, att medarbetarna mår bra på arbetsplatsen och inte riskerar sin hälsa och välmående.

Slå två flugor i en smäll

Tillgodose allas naturliga behov genom att föreslå mensskydd på toaletterna. Det är en liten insats som gör stor skillnad. Det förebygger ohälsa, diskriminering och onödig stress. En självklar punkt under skyddsronden år 2021.

Menssäkra nu

100% Women owned business

En menssäkring är:

Mensskydd på toan? Check.

Sätt upp boxar med mensskydd inne på alla toaletter. Det behöver vara precis lika tillgängligt som toapappret, när man väl sitter där.

Handfat och tvål? Check.

Hygien och hälsa är viktigt för alla. Att byta en tampong eller rengöra en menskopp kräver handfat och tvål för att undvika bakterier och sjukdom.

Papperskorg? Check.

Stopp i toaletterna är dyrt. Men det är också dåligt för miljön att spola ner andra saker än toapapper i toaletten. Så skippa gärna det.

🍑
No flashing people

För att medarbetarna inte ska springa omkring med neddragna byxor på jobbet, är det smart att förvara både mensskydd och toapapper så att man når dem direkt från toalettsitsen.

(vi vet, det är självklart. Men ifall någon ställer mensskydden i korridoren eller fikarummet..)

Så många toaletter är Mensäkrade i Sverige idag!
Redo att menssäkra ni med?

Menssäkra Nu

Hjältarna som leder arbetet framåt

“Våra medarbetare ska känna sig trygga”

Emma Brantehed Pysslingen förskolor och skolor AB

“En enkel åtgärd för att göra oss mer inkluderande”

Maria Calen Facilities & Events Manager på TriOptima AB

“En självklarhet”

Jesper Bringby VD på Ryska Posten

“En enkel service för ökad inkludering”

Sara Christoffersson Butikschef Ahlsell Luleå

“Man skall känna sig trygg på jobbet”

Jens-Peter Jonsson Skyddsombud AC-Floby

Fördelarna. Mic drop.

 • En stressminskare

  Att få oväntad mens på jobbet utan skydd, skapar stark stress och oro. Mensskydd på alla toaletter eliminerar all den stressen direkt.

 • Jämställdhet och inkludering

  En menssäkring är ett steg mot en mer jämställd och inkluderande värld. Den garanterar även en bättre arbetsmiljö för alla med mens.

 • En arbetsmiljöfråga

  Gör arbetsplatsen bättre innifrån och ut, genom att få bort menstabun, en arbetsplats i taget. Hur? Synliggör mensskydd på alla toaletter och sprid kunskapen om att det handlar om arbetsmiljö, inte kvinnofrågor.

 • (mens)skydd som skyddar

  Om det brinner, finns det brand-
  släckare. Om du skär dig finns det plåster. Om nån får oväntad mens, finns det äntligen mensskydd att skydda sig med!

More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems

64% av våra medarbetare skyddas inte

64% av alla medarbetare med mens har varit tvunga att lämna sina arbetsplatser för att skaffa mensskydd. Det är inte en jämställd arbetsmiljö, det är en diskriminerande. Menstruerande personers grundläggande behov ska skyddas på samma villkor som de utan mens.

Ge dem tillgång till mensskydd och en möjlighet att sköta mensen på ett hygieniskt sätt. Det är ingen kvinnofråga, det är en arbetsmiljöfråga.

Menssäkra nu

Mytkrossaren

“Vilket slöseri!”

Ingen kommer att ha mer mens bara för att mensskydd finns tillgängligt. Vi kommer ha precis lika mycket mens som tidigare i Sverige. Så det är inget slöseri, snarare väldigt användbart.

“Men det är för dyrt!”

En menssäkring är en liten investering som ger högt värde i längden. Att menssäkra en medarbetare är billigare än att täcka en genomsnittlig kaffekonsumtion. 

“Om mensskydd ska var gratis borde rakhyvlar oxå”

En yvig skäggväxt hindrar inte en person samma sätt som mensen hindrar en menstruerande. Men tycker du denna fråga är viktigt så kör! Kampanja för gratis rakhyvlar på arbetsplatsen. Engagemang är viktigt.