Skyddsrond med mensperspektiv

Som skyddsombud är ditt jobb viktigt för medarbetarna. Det är du som ställer krav och ser till att arbetsgivaren erbjuder en trygg miljö, att medarbetarna mår bra på arbetsplatsen och inte riskerar sin hälsa och välmående.

Slå två flugor i en smäll

Tillgodose allas naturliga behov genom att föreslå mensskydd på toaletterna. Det är en liten insats som gör stor skillnad. Det förebygger ohälsa, diskriminering och onödig stress. En självklar punkt under skyddsronden år 2023.

Till våra produkter

En menssäkring är:

Mensskydd?

Sätt upp Menssäkradboxar med mensskydd inne på alla toaletter. Det behöver vara precis lika tillgängligt som toalettpappret, när man väl sitter där.

Papperskorg?

Ingen vill springa runt med blodiga mensskydd i handen bland sina kollegor. Skaffa papperskorgar så är problemet löst.

Handfat och tvål?

Hygien och hälsa är viktigt för alla. Att byta en tampong eller rengöra en menskopp kräver handfat och tvål för att undvika bakterier och sjukdom.

Hjältarna som leder arbetet framåt

“Våra medarbetare ska känna sig trygga”

Emma Brantehed Pysslingen förskolor och skolor AB

“Man skall känna sig trygg på jobbet”

Jens-Peter Jonsson Skyddsombud AC-Floby

“En enkel åtgärd för att göra oss mer inkluderande”

Maria Calen Facilities & Events Manager på TriOptima AB

“En självklarhet”

Jesper Bringby VD på Ryska Posten

“En enkel service för ökad inkludering”

Sara Christoffersson Butikschef Ahlsell Luleå

Fördelarna. Mic drop.

 • En stressminskare

  Att få oväntad mens på jobbet utan skydd, skapar stark stress och oro. Mensskydd på alla toaletter eliminerar den stressen direkt.

 • Jämställdhet och jämlikhet

  En menssäkring är ett steg mot en mer jämställd och jämlik värld. Den garanterar en bättre arbetsmiljö för alla med mens.

 • En arbetsmiljöfråga

  Gör arbetsplatsen bättre och motverka mensskam. Synliggör mensskydd på alla toaletter och sprid kunskapen om att det handlar om arbetsmiljö, inte kvinnofrågor.

 • (mens)skydd som skyddar

  Om det brinner, finns det brand-
  släckare. Om du skär dig finns det plåster. Om nån får oväntad mens, finns det äntligen mensskydd att skydda sig med!

More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems More Equality Less Problems

 

64% av medarbetare skyddas inte

64% av alla medarbetare med mens har varit tvungna att lämna sina arbetsplatser för att skaffa mensskydd. Det är inte en jämställd arbetsmiljö, det är en diskriminerande. Menstruerande personers grundläggande behov ska skyddas.

Ge dem tillgång till mensskydd och en möjlighet att sköta mensen på ett hygieniskt sätt. Det är ingen kvinnofråga, det är en arbetsmiljöfråga.

Till våra produkter

Mytkrossaren

“Vilket slöseri!”

Ingen kommer att ha mer mens bara för att mensskydd finns tillgängligt. Vi kommer ha precis lika mycket mens som tidigare i Sverige. Så det är inget slöseri, snarare väldigt användbart.

“Men det är för dyrt!”

En menssäkring är en liten investering som ger högt värde i längden. Att menssäkra en medarbetare är billigare än att täcka en genomsnittlig kaffekonsumtion. 

“Om mensskydd ska var gratis borde rakhyvlar oxå”

En yvig skäggväxt hindrar inte en person samma sätt som mensen hindrar en menstruerande. Men tycker du denna fråga är viktigt så kör! Kampanja för gratis rakhyvlar på arbetsplatsen. Engagemang är viktigt.