Byggnads Menssäkrar

Byggnads Menssäkrar

Under 2023 valde Byggnads förbundskontor att menssäkra arbetsplatsen och utvalda toaletter blev utrustade med gratis mensskydd.

I vårt arbetsmiljö- och jämställdhetsarbete ser vi det som en självklarhet att erbjuda mensskydd till medarbetare. Det är en liten investering som ger högt värde både för medarbetare och för oss som arbetsgivare säger Catharina Jacobsen, HR-chef på fackförbundet Byggnads.

Lika självklart som att erbjuda gratis kaffe, frukt och kontorsmaterial ser vi mensskydd som en lika självklarhet. Det är viktigt för oss att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att våra medarbetare ska trivas på jobbet.

Med mensskydden hoppas vi att medarbetare slipper känna oro eller stress över att ha glömt mensskydd eller få oväntad mens på jobbet framöver. Mensskydden är även ekologiska vilket vi ser som en bonus!

I vår Hållbarhetsredovisning 2023 har vi valt att berätta om vår menssäkrade arbetsplats. I ett av våra långsiktiga mål, att byggbranschen ska bli mer jämställd och att fler ska söka sig hit, är menssäkrad arbetsplats ett givet steg i rätt riktning!

Att menssäkra en arbetsplats innebär att toaletten har följande:

  1. Mensskydd
  2. Papperskorg
  3. Handfat och tvål

 

Catharina Jacobsen
HR-chef Byggnads

Offert Shop