Vart ska vi göra av mensskydden i väskförbudens tid?

Vart ska vi göra av mensskydden i väskförbudens tid?

Under november meddelade Polisen att de inför ett väskförbud på större evenemang i Sverige. Vilket betyder att man inte får ta med sig väskor in på större konserter, festivaler och idrottsevenemang. Bakgrunden är den höjda terrornivån i Sverige.

Vi förstår och respekterar anledningen och beslutet. Men vi uppmanar evenemangsvärdar att se över sitt eget ansvar gentemot sina besökare, och vill att ni ställer er frågan: hur ska vi öka tryggheten för fotbollsfans, handbollsnördar, swifties och mellointresserade på våra evenemang?

Den frågan har många svar, och beror såklart på vem man frågar. Men en sak som ungefär 50% av oss under ca 40 år i livet har gemensamt är behov av mensskydd. Vi har alltid uppmanat till menssäkrade evenemang, men när det är förbud mot att ta med väskor in på större evenemang är det ännu viktigare.

För, helt ärligt, hur kul är det att pula ner allt man behöver ha med sig i fickorna? Fickor som oftast är alldeles för små. Stressen över att inte ha med sig tillräckligt med mensskydd kan verkligen skapa en känsla av otrygghet.

Målet är att skapa tryggare evenemang – ett ypperligt tillfälle att också menssäkra! Menssäkra alla arenor, mötesplatser och lokaler genom att se till att det finns:

  • Ekologiska mensskydd (både bindor och tamponger!) på alla toaletter
  • Papperskorg på alla toaletter så att besökarna i trygghet kan slänga använda mensskydd
  • Handfat och tvål så att handhygienen kan hållas god

Vi har menssäkrat stora evenemang sedan 2019. Vi vet vad vi pratar om. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Offert Shop