Nu utmanar vi menssäkerheten
på arbetsplatser, skolor och i offentliga rum.

 
 
Myperiodisawesome_menssakrad_mensskydd.png
0

Myperiodisawesome_menssakrad_firstaid.png


 

 Om du skär dig finns det plåster. När det brinner finns det brandsläckare.

Får du mens finns det just ja, ingenting.

Varannan person i Sverige har ibland mens. Trots det är mensskydd inte ett lika självklart inslag på toaletter som toalettpapper. Därför menssäkrar vi nu Sverige. Genom att tillsammans normalisera in mensskyddet i toalettmiljön, och informera om hur en menssäker toalett ser ut, krossar vi tabun tillsammans.

Nyfiken? Läs mer nedan!

 

 
Myperiodisawesome_menssakrad_mens.png
 

Menssäkra med skydd på toaletterna för säkerhets skull.

En #menssäkrad toalett är en toalett som tillhandahåller:

1. Mensskydd

2. Papperskorg

3. Handfat och tvål*

* Handfat och tvål skall finnas för att de som använder återanvändningsbart mensskydd, exempelvis menskopp, ska kunna hantera sin mens hygieniskt. Att kunna tvätta händerna efter att ha dragit ut en tampong är inte fel det heller. Men skulle det vara så att ni bara lyckas med ett och två, tex om ni har toalettbås, så räknas även den toaletten som #menssäkrad.


Världens största menssäkring.

September 2019 menssäkrade vi Nordens största kulturevenemang - Bokmässan i Göteborg! 100+ toaletter menssäkrades och 85'000 besökare fick under fyra dagar uppleva menssäkra toalettmiljöer.

 

.

Myperiodisawesome_menssakrad_mönster-08.png

Vill du också vara med och menssäkra Sverige?

Nu finns äntligen #menssäkrad-lådan med mensskydd att beställa! När du beställer lådan stöttar du samtidigt kampanjen så vi kan fortsätta vår arbete med att gör Sverige menssäkert.

OBS! Vill du betala mot faktura så mejlar du in din beställning på hej@menssakrad.se

Köp lådan och stötta #menssäkrad
150.00

TACK för att Ni vill vara med och sprida budskapet om ett menssäkert Sverige!

#menssäkrad-lådan sätter ni enkelt upp på väggen med den medföljande dubbelhäftande tejpen eller ställer in på en plan yta på toaletten.

Ett startkit med tamponger i tre olika storlekar och bindor med vingar ingår. Tar mensskydden slut fyller ni på själva. Vi skickar med klistermärken att sätta på dörren samt en av våra snygga affischer. Frakt tillkommer i nästa steg.

#menssäkrad drivs på ideellt engagemang av en grupp eldsjälar. Stort tack för att Ni är med och stöttar!

Vi menssäkrade Svenska Mässan för 85,000 besökare under Bokmässan 2019 med exakt samma typ av låda. Det markerade starten för kampanjen.

Quantity:
menssäkra!

(OBS! Du kan anmäla en redan menssäker toalett genom att mejla in en bild till hej@menssakrad.se eller skicka in den direkt till @menssakrad på instagram. Det vi behöver vet är vart den menssäkrade toaletten finns och vem vi ska tagga i sociala medier. Platsen läggs med i räkneverket, får en pin på menskartan och en hyllning på vårt instagram!)


Här hittar du en #menssäkrad toalett

 
 

Vill du komma i kontakt med oss på #menssäkrad?

För- och efternamn *
För- och efternamn
Jag vill menssäkra
 
 
MPIA logo web.png
 

menssakrad.se är en kampanjsida för My Period is Awesome (MPIA). My Period is Awesome är en projektplattform som driver rättighetsbaserade mensprojekt i Sydafrika, Namibia och Uganda. Genom att kampanja för menssäkra toaletter i Sverige skapar vi en större plattform för våra internationella partners. Läs mer om vårt arbete på myperiodisawesome.com