ProDesign menssäkrar alla toaletter på sina kontor

Nyexaminerade studenter ställer idag högre krav på sina arbetsgivare
ProDesign menssäkrar alla toaletter på sina kontor
Hej Johanna Heinsoo, Konstruktör på ProDesign. Ni har valt att menssäkra alla toaletter på era kontor. Varför tycker ni att det är viktigt att menssäkra?

ProDesigns vision är att vara ett innovativt teknikföretag där nytänk och effektivitet står i fokus, och att menssäkra våra toaletter ligger helt i linje med det. Ett företag kan inte påstå sig vara varken innovativt eller effektivt utan att också vara jämställt, och genom att Menssäkra kan vi på ProDesign tydligt visa vart vi står i den frågan. 

Vi är idag ca 30% tjejer på ProDesign och det är viktigt för oss att det blir fler. Tjejer inom byggbranschen är idag väldigt eftertraktade, och eftersom vi dessutom fortfarande är färre än killarna på marknaden är vi ännu lite svårare att få tag på. Dessutom ställer nyexaminerade studenter idag högre krav på sina nya arbetsgivare gällande jämställdhet, hållbarhet och företagskultur. Menssäkrade toaletter blir ytterligare en av de pusselbitar som visar vilken typ av företag som ProDesign är och det gör oss också mer attraktiva på arbetsmarknaden.

Vilken roll har du haft i er menssäkring? 

En av våra delägare uppmärksammade mig om att företaget Menssäkrad fanns och frågade om detta var något som jag tyckte att vi på ProDesign skulle göra. Efter en betänketid på ungefär noll sekunder kontaktade jag Menssäkrad och fick en jättefin återkoppling. Tillsammans tittade vi på prototyper för deras nya boxar och diskuterade olika upplägg av prenumeration på skydd. Efter detta valde jag tillsammans med mina kollegor ut och boxar och upplägg som passar våra tre olika kontor och de som jobbar där.

När jag (Jennie) var på ert kontor i Göteborg blev det genast ett stort intresse kring Menssäkradboxarna och de olika färgerna. Är ni nöjda med era färgval?

Ja vi var väldigt många som blev riktigt engagerade! Jag tror till och med att den största andelen av oss som visade intresse var individer som inte behöver mensskydd- Vi tyckte om alla tre färger och hade därför svårt att bestämma oss! Vi fastställde att de tre färgerna ser väldigt snygga ut bredvid varandra, men det kan ju bli lite trångt med tre boxar på varje toalett… Vi landade till slut i lila och orangea boxar till våra tre kontor och är supernöjda över det valet, de ger ett snyggt inslag av färg till våra toaletter!

Offert Shop