Praktiska Gymnasiet i Liljeholmen är menssäkert

Praktiska Gymnasiet i Liljeholmen är menssäkert
Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen är en kreativ skola med entreprenörskap i fokus som erbjuder flera olika typer av yrkesprogram. Skolan är nu dessutom Menssäkrad! Vi har mini-intervjuat Camilla Narvehed, biträdande rektor.
Hej Camilla! Ni har precis menssäkrat er skola vilket vi såklart tycker är underbart! Varför tycker ni att det är viktigt att menssäkra skolan? 

Skolan är en naturlig plattform för all typ av värdegrunds- och inkluderingsarbete då vi är ålagda enligt lag att vara en öppen plats, tillgänglig för alla. Att menssäkra skolan kändes som ett naturligt steg att ta för att underlätta för alla menstruerande elever.

Vilken roll har du haft i er menssäkring? 

Jag har länge intresserat mig för kvinnors rättigheter och särskilt blivit berörd av det “menstabu” som råder i stora delar av världen. Även i Sverige upplever jag att många upplever mens som något pinsamt och äckligt. Jag vill gärna vara med att förändra detta så när jag fick vetskap om denna superfiffiga produkt så tog jag tillfället i akt.

Ge oss tre snabba argument för en menssäkring som du tror skulle funka på en skolledning som inte ännu tagit steget? 
  • Kortsiktigt underlättar det för eleverna vid en skola att slippa ta sig till en affär eller apotek för att köpa mensskydd. 
  • Långsiktigt kommer sannolikt både närvaro och välbefinnande öka hos våra elever. 
  • Skolor ska vara tillgängliga för alla och vi arbetar ju redan inkluderande. Varför inte göra en enkel åtgärd som visar konkret var man står i frågan?
Offert Shop