Att ha mens på sommaren

Att ha mens på sommaren

Det kan vara riktigt jobbigt att ha mens under sommaren. Spontana bad och heldagar, eller helnätter, som spenderas utomhus kan låta som en sommardröm för vissa, men som en mardröm för andra. Att alltid behöva ha (tillräckligt många) mensskydd med sig och alltid ha koll på närmaste toalett kan påverka möjligheten att delta i t.ex. sommarfester, bastubad eller skogsvandringar. Eller påverka hur kul man har. Vi har här samlat våra bästa tips för en trygg mensig sommar!

  • Binda är inte optimalt att använda under bad. Men badar du i sjö eller hav och inte blöder jättemycket behövs kanske inte ett mensskydd under badet eftersom vattentrycket tillfälligt kan stoppa blodet från att lämna vaginan. Då kan du istället sätta fast bindan när du klivit ur plurret.
  • Tampong och menskopp funkar utmärkt vid bad. Sätt i en ny tampong innan badet och byt när du är färdigbadad, så minskar du risken för infektioner.
  • Menstrosor! Här snackar vi smidigt när man ska bada, och kanske inte kan/vill använda mensskydd som sitter i vaginan. Det finns även menstrosor som bikini.
  • Om du får mens på en vandring är ett tips att ha med våtservetter för att smidigt tvätta händerna och en flaska du kan fylla med varmt vatten för smärtlindring. Menskopp kan vara ett passande mensskydd, eftersom det inte ger något skräp du behöver bära med dig, och du behöver bara ha med dig en menskopp istället för flertalet bindor/tamponger.
  • Kolla in vår restauranglista med restauranger och krogar som är menssäkrade. Perfekta för mensare att hänga på en helkväll (eller natt!)

 

Prenumeration Shop