Gotlands Media värderar en jämställd arbetsplats 

Gotlands Media värderar en jämställd arbetsplats 

Hej Johan Mattisson, VD på Gotlands Media. Kan du berätta lite om er verksamhet? 
Kärnan i vår verksamhet är en fri och oberoende journalistik som skapar lokal samhällsnytta och värnar demokratin. Våra två morgontidningar Gotlands Tidningar & Gotlands Allehanda samt vår nyhetswebb Helagotland.se skapar dagligen, året om, lokala nyheter för ett bättre samhälle. 

I våra långsiktiga strategier jobbar vi aktivt med att uppfylla delar av de 17 globala målen som FN’s medlemsländer enats kring. Vi lägger främst fokus på jämställdhet, hållbar produktion och konsumtion samt fredliga och inkluderande samhällen. En jämställd publicering i text & bild, jämställd styrelse och en jämställd arbetsplats är faktorer som vi värderar högt på vårt företag.  

– Att erbjuda mensskydd till våra medarbetare är lika självklart som att vi har toapapper, tvål, handsprit och andra hygienartiklar. Menssäkrade arbetsplatser borde alla ha! Förstår egentligen inte vad som hindrar andra företag eller organisationer att införa en menssäkrad arbetsplats. 

Ni har menssäkrat verksamheten med plåtboxar, var hamnade dom någonstans? 
Vi har installerat våra boxar på ca 2/3 delar av våra toaletter i kontorslandskapet. Dekalerna som ni skickade med visar tydligt vilka toaletter som är menssäkrade vilket underlättar även för våra kunder och gäster som är på besök.  

Ni har också en prenumeration hos oss. Vad fick er att ta steget att teckna en prenumeration? 
Superenkelt och ett sätt att aldrig hamna i ett läge där boxarna är tomma. Vi har också bett vår städfirma att kontinuerligt fylla på boxarna under ordinarie städdagar. Vilket medfört att det enda vi behöver göra för att säkerställa tillgängligheten är att betala fakturan från er.   

Vad har du fått för reaktioner från medarbetare/kunder/besökare om er menssäkring? 
Enbart positiva reaktioner! Att era tamponger och bindor även är ekologiska gjorde menssäkringen än mer positiv. Bravo! 

Prenumeration Shop