Automotive Components Floby AB menssäkrar 50 toaletter

Automotive Components Floby AB menssäkrar 50 toaletter

Automotive Components Floby (AC-Floby) är en av Falköpings största arbetsgivare som nyligen menssäkrat 50 toaletter. Ända sedan 1957 har AC Floby tillverkat produkter åt fordonsindustrin i Sverige och utomlands. Vi har mini-intervjuar huvudskyddsombudet Jens-Peter Jonsson som drivit menssäkringsprocessen internt.

 

Hej Jens-Peter! Berätta hur processen till hos er, från ide till faktiskt menssäkring? 

Tanken väcktes hos mig när jag läste om IF Metalls satsning på ett menskligare arbetsliv.

Jag pratade om det på vår verkstadsklubb och även med ett antal kvinnor som informerade om att detta var ett större problem än vad i alla fall jag och flera med mig visste tidigare, t.ex. att mensen inte alltid följer sitt schema.

Jag tog en diskussion med både personalchefen och våran VD som båda var med på idén.

 

 Varför tycker AC-Floby att en menssäkring är viktig? 

 AC-Floby tycker att menssäkra är viktigt och att det följer AC-Flobys arbete med jämställdhet, inte minst med anledning av man skall känna sig trygg på jobbet.

 

5O toaletter är menssäkrade! Varför valde ni att menssäkra så många och inte bara några stycken?

Vi valde att menssäkra så gott som alla toaletter (inte dom i herrarnas omklädningsrum) just för att det handlar om jämställdhet och man ska inte behöva leta runt vilken toa som är menssäkrad eller inte.

 

Tack Jens-Peter och AC-Floby för att ni tar menssäkerhet på största allvar. Nu hoppas vi att fler tar efter ert goda exempel.

 

Offert Shop